Τι κινδύνους κρύβει η απότομη απώλεια κιλών σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

0
87 views
Woman poking man in stomach, mid section

Λεπτή η ισορροπία ανάμεσα στα προσδοκόμενα οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους

Η απώλεια κιλών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Το υπερβάλλον σωματικό βάρος αποτελεί πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών και συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικών διαταραχών και χρόνιων νοσημάτων.

Ωστόσο, στην περίπτωση των ηλικιωμένων ατόμων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η ισορροπία ανάμεσα στα προσδοκόμενα οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους μπορεί να είναι λεπτή.

Και αυτό, γιατί η απώλεια βάρους μέσω μιας δίαιτας αδυνατίσματος, μπορεί να αυξήσει περαιτέρω την ελάττωση της μυϊκής μάζας που ούτως ή άλλως παρατηρείται σε ηλικιωμένα άτομα, οδηγώντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης σαρκοπενίας, πτώσεων, καταγμάτων και αδυναμίας. Από την άλλη, οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν σε μεγάλο ποσοστό προβλήματα υγείας, που απαιτούν ειδικούς διατροφικούς χειρισμούς, όπως για παράδειγμα υπέρταση ή υπερλιπιδαιμία.

Συνεπώς, η απώλεια βάρους σε υπέρβαρα ηλικιωμένα άτομα προϋποθέτει τον προσεκτικό σχεδιασμό ενός διαιτολογίου, το οποίο θα καλύπτει τις διατροφικές απαιτήσεις της εν λόγω πληθυσμιακής ομάδας και παράλληλα θα οδηγήσει σε αργή και σταθερή απώλεια βάρους, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια μυϊκής μάζας.

Επιπλέον, ο συνδυασμός του διαιτολογίου με ασκήσεις ενδυνάμωσης προσαρμοσμένες στις ικανότητες κάθε ατόμου και με τη σύμφωνη γνώμη και καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού, μπορεί να προσφέρει επιπρόσθετα οφέλη.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δείτε Επίσης!
Πολλές φορές δικές μας συμπεριφορές και επιλογές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία της ευαίσθητης
Όσο περνούν τα χρόνια και ο άνθρωπος γερνάει, τόσο οι μύες  αποδυναμώνονται και υποστηρίζουν λιγότερο
Τα συμπτώματα που όλοι οι άνδρες πρέπει να παρατηρήσουν - χωρίς βέβαια να σημαίνουν αναγκαστικά
Μύθος 1: Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας με ζεστό νερό Πολλοί πιστεύουν ότι η

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here