Τα δώρα του μιλάνε για τη σχέση σας

0
143 views

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να διαλέξει ένας άντρας δώρο για την αγαπημένη του; Kαι τι γίνεται αν κάνει λάθος;


Για τις διαφορές μεταξύ γυναικείου και αντρικού εγκεφάλου κυκλοφορούν πολλά αστεία. Το πιο πετυχημένο μάλλον είναι εκείνο που απεικονίζει το γυναικείο εγκέφαλο ως control room διαστημόπλοιου ενώ τον αντρικό με έναν απλό διακόπτη on/off. Στο γυναικείο εγκέφαλο-διαστημόπλοιο υπάρχει μια περίπλοκη αυτοσχέδια σύνδεση μεταξύ ενός δώρου κι ενός τόνου συναισθημάτων. Το δώρο μπορεί να μας συγκινήσει, να μας γοητεύσει, να μας κάνει να ονειρευτούμε ή απλώς να πατήσει το λάθος πλήκτρο της εκτόξευσης και να μας βγάλει εκτός ελέγχου.

Στους άντρες αυτή η σύνδεση φαίνεται να απουσιάζει εντελώς. Οι περισσότεροι είναι πολύ δυστυχισμένοι όταν πρέπει να ψωνίσουν δώρα, ενώ είναι εξαιρετικά ευκολότερο για τη γυναίκα της ζωής τους να διαλέξει κάτι όμορφο να προσφέρει σε αυτούς. Επίσης, οι άντρες δεν κάνουν ποτέ σκηνή για το δώρο που έλαβαν και δεν θα δείξουν απογοήτευση – είτε το δώρο τους άρεσε είτε όχι. Απο μια άποψη, οι άντρες είναι πιο ευγενικοί και πιο απλοί απέναντι στα δώρα. Δεν προσπαθούν να χωρέσουν όλες τις προσδοκίες τους για τη σχέση σε ένα μικρό κουτάκι. Αυτή η συμπεριφορά είναι πιο λογική και πιο cool και κανονικά θα έπρεπε να τη μιμηθούμε. Αλλά για τις γυναίκες το δώρο δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό που βρίσκεις όταν ξετυλίξεις το αμπαλάζ. Το δώρο σημαίνει πολλά περισσότερα.

Πέρα από το αμπαλάζ
Το δώρο είναι για κάθε γυναίκα η χειροπιαστή απόδειξη πως έχει βρει έναν άντρα που την καταλαβαίνει, συμφωνεί με την αισθητική της και δεν διστάζει να ξοδέψει για πάρτη της περισσότερα χρήματα από όσα αντέχει το μπάτζετ του. Σε πείραμα που έκανε ομάδα ψυχολόγων του University of British Columbia, μελετώντας την πρώτη αντίδραση αντρών και γυναικών που παραλάμβαναν δώρα από τους συντρόφους τους, αποδείχτηκε πως τελικά οι γυναίκες με μακροχρόνιες σχέσεις τείνουν αυτόματα να δικαιολογήσουν το σύντροφό τους για την αποτυχημένη επιλογή του. Αντίθετα, οι άντρες, αν και δεν έχουν προσδοκίες από ένα δώρο, ούτε και το ερμηνεύουν διαφορετικά, στο πείραμα έκριναν αυστηρά τις γυναίκες που τους πρόσφεραν άσχετα δώρα και δήλωσαν πως μάλλον δεν ταιριάζουν μαζί τους και δεν περιμένουν η σχέση να κρατήσει πολύ. H διαφορά είναι ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν το αποτυχημένο δώρο ως μέρος του προβλήματος που έχουν ήδη εντοπίσει στη σχέση τους και προσπαθούν να το λύσουν: ναι μεν το κάνουν θέμα, αλλά προσπερνούν γρήγορα την αστοχία της επιλογής του δώρου για να μη γίνει αιτία χωρισμού. Για τον ίδιο λόγο, προσπαθώντας να βρουν λύση στο πρόβλημα πριν αυτό προκύψει, οι γυναίκες συνηθίζουν να προϊδεάζουν τους συντρόφους τους με πλάγιο ή ευθύ τρόπο σχετικά με το δώρο που περιμένουν να λάβουν.
Οι άντρες δεν παρακολουθούν τις τάσεις της μόδας στα γυναικεία περιοδικά, οπότε είναι λίγο άδικο να περιμένεις να μαντέψει ποια τσάντα είναι το φετινό αντικείμενο πόθου και να σου τη φέρει. Αν πάλι προτιμάς τα κοσμήματα, δεν είναι κακό να το παραδεχτείς. Κάθε γυναίκα νιώθει ωραία όταν της χαρίζουν κάτι πραγματικά πολύτιμο. Αν θες πάντως να μη βρεθείς προ εκπλήξεων καλό είναι να τον κατευθύνεις λίγο παρά να τον παραπλανήσεις παιζοντάς το αδιάφορη. Υπάρχει, βέβαια, έχε υπ’ όψιν σου και ο τύπος «δεν σου πήρα τίποτα». Τι να σου πούμε; Πως να σε παρηγορήσουμε; Eλπίζουμε τουλάχιστον να βάλει τα λεφτά σε ένα φακελάκι «για να πάρεις ό,τι θέλεις μόνη σου».

Διάβασε περισσότερα για το πως επηρεάζουν τα δώρα τη σχέση σας στο site του Madame Figaro.

Δείτε Επίσης!
Ξαφνικά σου φαίνονται όλα διαφορετικά εκεί που ένιωθες ότι ήσουν ό άγγελος του, το λουλούδι
Το καλοκαίρι, ο ήλιος, η θάλασσα, η ανέμελη διάθεση και ο ελεύθερος χρόνος συντελούν στο
Έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell δείχνει ότι ο λόγος είναι ένας και (παραδόξως) δεν αφορά την
Τι πρέπει να έχουν οι άντρες για να μαγνητίζουν τις γυναίκες; Βλέπεις κάποιους άντρες συνεχώς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here