ΥΛΙΚΑ
- 125 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
- 2 ασπράδια αβγών
- 1 κρόκο αβγού
- 75 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗΛιώνουμε την σοκολάτα στο μπεν – μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων αν έχουμε. Για να την λιώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων επιλέγουμε το πρόγραμμα με τη χαμηλότερη θερμοκρασία και διάρκεια που διαθέτει η συσκευή μας. Τσεκάρουμε τακτικά τη διαδικασία λιωσίματος στα μικροκύματα για να μην κόψει η σοκολάτα.
Χτυπάμε πολύ καλά την ζάχαρη με τα ασπράδια ώστε να αποκτήσει μια υφή σαν μαστίχα. Προσθέτουμε τον κρόκο στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Η σοκολάτα μας θα πήξει αμέσως λόγω του αβγού. Ρίχνουμε την σοκολάτα στο μείγμα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε σε μικρά πορσελάνινα κύπελλα το μείγμα μας και ψήνουμε για 6 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Τα πορσελάνινα σκεύη συνεχίζουν να ψήνουν το μείγμα ακόμα κι αν τα βγάλουμε από το φούρνο γιατί διατηρούν τη θερμότητα.