Όταν νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου…

0
427 views

Ξαφνικά σου φαίνονται όλα διαφορετικά εκεί που ένιωθες ότι ήσουν ό άγγελος του, το λουλούδι του, η χαρά στη ζωή του, τώρα για κάποιο λόγο σε βασανίζουν ανασφάλειες και παράξενες εμμονές. Πού είναι; Τι κάνει τώρα; Γιατί δε με πήρε όπως συνήθως!

Παρόλαυτα τίποτα δεν έχει αλλάξει πραγματικά στη συμπεριφορά του, απλά πήζει πιο πολύ από τις καθημερινές του υποχρεώσεις. Έλα όμως που εσένα σου έχει μπει η αμφιβολία «γιατί αυτό έτσι, γιατί το άλλο αλλιώς» και βάζεις με το μυαλό σου τα χειρότερα…

Τι να κάνεις:

1. Η ευθύτητα και η ειλικρινής μοιρασιά των σκέψεων και των φόβων σου για την αλλαγή της συμπεριφοράς του θα σε φέρει κοντά και θα τον κάνει να ανοίξει με τη σειρά του τις δικές του σκέψεις και φόβους.

2. Ξεκινώντας από τα γεγονότα που έχεις ερμηνεύσει ως σημάδια αλλαγής, βρες την κατάλληλη στιγμή να συζητήσετε αφού τον ρωτήσεις αν εσύ η ίδια προκάλεσες την αλλαγή που βλέπεις.

3. Σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και για τους δυο, παίρνεις την πρωτοβουλία να ξεκινήσεις τη συζήτηση κυρίως σε ήρεμο τόνο και ύφος.

4. Παρατήρησε τη συμπεριφορά του στο σεξουαλικό κομμάτι αν έχει αλλάξει και αναθέρμανε τις ερωτικές σας σχέσεις ξεκινώντας με ένα μασάζ.

5. Σκέψου τι λείπει τον τελευταίο καιρό από τη σχέση σας, κι αν υπάρχουν παιδιά κανόνισε να μείνετε πάλι οι δυο σας για ένα διήμερο.

Τι δεν κάνεις:

1. Τα ξεσπάσματα θυμού και οι γρήγορες ερμηνείες για την αλλαγή της συμπεριφοράς του μπορεί να σε απομονώσουν περισσότερο οπότε απόφυγέ τα όσο μπορείς.

2. Το να αποφεύγεις να κάνεις σεξ μαζί του πριν ξεδιαλύνει η κατάσταση μπορεί να βάλουν και τον ίδιο σε παρόμοιες σκέψεις και αμφιβολίες με τις δικές σου.

3. Η ξεκάθαρη στάση και η μετάδοση των συναισθημάτων σου την κατάλληλη στιγμή θα σας ενώσει ξανά, πράγμα που σημαίνει να μη του δίνεις διφορούμενα μηνύματα.

4. Προσπαθείς να μην αλλάξεις εσύ η ίδια όσο είναι δυνατό, ώστε να κατανοήσει ότι δεν προκάλεσες εσύ τη δική του αλλαγή συμπεριφοράς.

5. Δεν τον προκαλείς με ζήλεια και ανασφαλείς κινήσεις που θα τον κάνουν να απομακρυνθεί κι άλλο.

«Παρά τις παραπάνω γενικές γραμμές, θα πρέπει να συστήσουμε τη βοήθεια ειδικού κατά περίπτωση και ειδικότερα σε εκείνες τις σχέσεις που υπάρχει ιστορικό κακοποίησης και βίας», προτείνει η ειδικός.

Αν περάσει κάποιο  χρονικό διάστημα και εσύ συνεχίζεις να νιώθεις αμφιβολίες και ανασφάλειες και βλέπεις ότι ο καλός σου συνεχίζει «απλά να ζει στο κόσμο του» και δε σε καλύπτει συναισθηματικά, ξεκίνα τη στρατηγική αδιαφορία και πίστεψέ με, αν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη σχέση σας και δεν έχει χαθεί το πάθος και το συναίσθημα, όλα θα ξαναγίνουν όπως πρώτα. «Σημαντικό είναι μετά και παράλληλα με τις δικές σου προσπάθειες να μη σταματήσει κι εκείνος να σε διεκδικεί, να σε κάνει να νιώθεις επιθυμητή» συμβουλεύει η Εύη Ρομφαία.

Υπομονή είναι ο καλύτερος σύμβουλος (και μην ξεχνάς να δείχνεις το γυναικείο σεξαπίλ σου)
Σαν εσένα καμιά: Δώστου να καταλάβει τι θα χάσει, πόσο διαφορετική είσαι από τις άλλες γυναίκες που έχει γνωρίσει. «Θύμισέ του τους λόγους που σε ερωτεύτηκε, γίνε πάλι εκείνη που κοίταζε και ξεχώρισε από τις υπόλοιπες. Καλό είναι στην προσπάθεια επανένωσης να μη μιμείσαι τη συμπεριφορά κάποιας φίλης σου, αλλά να παραμείνεις αυθεντική και να βελτιώσεις τις πλευρές που εκείνος ήδη ξέρει και θεωρεί ποθητές” εξηγεί η Εύη Ρομφαία.

Το άρωμά σου, ο τρόπος που ντύνεσαι, μια ξεχωριστή ατάκα είναι αρκετά για να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό του. Αν μετά από όλα τα παραπάνω δεν γίνει τίποτα θα έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις σελίδα και να προχωρήσεις σε κάτι καινούργιο

«Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν πότε έχει τελειώσει μια σχέση, η συνήθεια όμως είναι ο πιο δυνατός παράγοντας που τους κρατάει μέσα στη σχέση.

Δείτε Επίσης!
Το καλοκαίρι, ο ήλιος, η θάλασσα, η ανέμελη διάθεση και ο ελεύθερος χρόνος συντελούν στο
Έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell δείχνει ότι ο λόγος είναι ένας και (παραδόξως) δεν αφορά την
Τι πρέπει να έχουν οι άντρες για να μαγνητίζουν τις γυναίκες; Βλέπεις κάποιους άντρες συνεχώς
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να διαλέξει ένας άντρας δώρο για την αγαπημένη του; Kαι τι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here