ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΛΑ & ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

0
456 views
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 75 γρ. βούτυρο soft Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 2 αβγά
  • 1 κρόκο αβγού
  • 350 γρ. αλεύρι Αλλατίνη
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
  • 1 αβγό (για επάλειψη)
Για τη διακόσμηση:
  • Σουσάμι
  • Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, τα δύο βούτυρα μαζί με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε ελαφρώς 2 αβγά, τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τον κρόκο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα μπολ κοσκινισμένο το αλεύρι, την κανέλλα, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό ή με λαδόκολλα, αλείφουμε την επιφάνειά τους με αβγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Έπειτα τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά. Αφού ψηθούν περιχύνουμε τα μπισκότα με λιωμένη σοκολάτα.
Δείτε Επίσης!
ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ   4 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ 2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
ΥΛΙΚΑ 125 γρ. σοκολάτα 70% κακάο 2 ασπράδια αβγών 1 κρόκο αβγού 75 γρ. ζάχαρη
ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ & ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ: 600 ΓΡ. ΑΝΘΟΜΕΛΟ 600 ΓΡ. ΣΟΥΣΑΜΙ
Υλικά Ριγκατόνι 500 γρ Κοτόπουλο στήθος 1 τεμ Σπανάκι φρέσκο 400 γρ ή κατεψυγμένο Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here