Γάμος; Όχι, ευχαριστώ! Γιατί τα νέα ζευγάρια δεν παντρεύονται;

0
426 views

Έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell δείχνει ότι ο λόγος είναι ένας και (παραδόξως) δεν αφορά την οικονομική κρίση!

Με τους γάμους σε όλο τον κόσμο να βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά, νέα έρευνα από δημογράφους των Πανεπιστημίων Cornell και Central Oklahoma αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο γιατί τα ζευγάρια πλέον αποφεύγουν το γάμο – φοβούνται το διαζύγιο!

Η έρευνα που ασχολήθηκε με τα ζευγάρια που συμβιώνουν, αποκάλυψε συνταρακτικά στοιχεία. Περισσότερα από τα 2/3 των συμμετεχόντων παραδέχθηκαν ότι έχουν ανησυχίες για τις κοινωνικές, νομικές, συναισθηματικές, αλλά και οικονομικές συνέπειες ενός πιθανού διαζυγίου.

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Family Relations, το 67% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι τους απασχολούν τα ζητήματα ενός διαζυγίου.Παρά τις ανησυχίες, τα άτομα που ανήκαν στη μεσαία τάξη εισοδηματικά είχαν πιο θετική άποψη για το θεσμό και έβλεπαν τη συγκατοίκηση σαν ένα βήμα πριν από το γάμο σε αντίθεση με τα άτομα που ανήκαν σε χαμηλότερη εισοδηματική τάξη.

Οι γυναίκες με χαμηλό εισόδημα, ειδικότερα, σε πολύ υψηλά ποσοστά αναφέρθηκαν σε αμφιβολίες για την «παγίδα» του γάμου
, φοβούμενες ότι αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά θα ήταν δύσκολο να αποδεσμευτούν ή ότι ένας γάμος απλά οδηγεί σε επιπλέον οικιακά καθήκοντα και υποχρεώσεις αλλά ελάχιστα οφέλη.

Και στην Ελλάδα, όμως, αυτά τα αποτελέσματα έχουν αντίκτυπο, αφού εκτός από την οικονομική κρίση, που -ας μη γελιόμαστε- είναι ένας παράγοντας, γνωρίζω πολλές νέες γυναίκες που φοβούνται πράγματι την πιθανή… μετάλλαξη μιας ευτυχισμένης σχέσης σε έναν αδιάφορο γάμο και μάλιστα τους προβληματίζει πολύ περισσότερο από τα τρέχοντα οικονομικά ζητήματα.

 

Δείτε Επίσης!
Ξαφνικά σου φαίνονται όλα διαφορετικά εκεί που ένιωθες ότι ήσουν ό άγγελος του, το λουλούδι
Το καλοκαίρι, ο ήλιος, η θάλασσα, η ανέμελη διάθεση και ο ελεύθερος χρόνος συντελούν στο
Τι πρέπει να έχουν οι άντρες για να μαγνητίζουν τις γυναίκες; Βλέπεις κάποιους άντρες συνεχώς
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να διαλέξει ένας άντρας δώρο για την αγαπημένη του; Kαι τι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here