ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

0
462 views

ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

 

4 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ

2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ:

400 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ

2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ

1/3 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ:

250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

2 Κ.Σ. ΝΕΡΟ

2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ

2 Κ.Γ. ΧΥΜΟ ΛΑΙΜ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

Για τα φιλέτα μπαρμπουνιού

Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αρωματίζουμε με το σκόρδο, το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το σπανάκι αλατίζουμε και το σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.

Για την σάλτσα βουτύρου ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λάιμ, το σχοινόπρασο και τον χυμό λεμονιού.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε, το σωταρισμένο σπανάκι με τα φιλέτα μπαρμπουνιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα βουτύρου.

Δείτε Επίσης!
ΥΛΙΚΑ 125 γρ. σοκολάτα 70% κακάο 2 ασπράδια αβγών 1 κρόκο αβγού 75 γρ. ζάχαρη
ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη: 125 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου) 75 γρ. βούτυρο soft
ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ & ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ: 600 ΓΡ. ΑΝΘΟΜΕΛΟ 600 ΓΡ. ΣΟΥΣΑΜΙ
Υλικά Ριγκατόνι 500 γρ Κοτόπουλο στήθος 1 τεμ Σπανάκι φρέσκο 400 γρ ή κατεψυγμένο Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here