Άδειες πόλεις της Κίνας περιμένουν να… κατοικηθούν!

0
375 views

Ο 28χρονος Αμερικανός φωτογράφος Kai Caemmerer μοιράζεται εκπληκτικές -και κάπως ανησυχητικές φωτογραφίες- αυτού που ονομάζει “αγέννητες πόλεις”: Τις μεγάλες, ολοκαίνουριες πόλεις της Κίνας, που κατασκευάστηκαν για να ανταποκριθούν στο μαζικό κύμα αστικοποίησης της χώρας, που έχει κατασκευάσει πόλεις-φαντάσματα οι οποίες περιμένουν να κατοικηθούν από 300 περίπου εκατομμύρια Κινέζους από τις αγροτικές περιοχές.

Οι πόλεις κατασκευάστηκαν από το μηδέν, με πολυκατοικίες, πάρκα, δημόσια κτήρια και όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται μια πόλη για να κατοικηθεί… χωρίς τους ανθρώπους!

Με τον τίτλο “Unborn Cities”, η συλλογή του διερευνά τις αρχιτεκτονικές δομές και τη φυσική ανάπτυξη νέων πόλεων που βρίσκονται στην ενδοχώρα της Κίνας.

Σε αντίθεση με πολλές δυτικές πόλεις, που αρχίζουν ως μικρές εξελίξεις και αναπτύσσονται σύμφωνα με τις τοπικές βιομηχανίες, συγκεντρώνοντας την κοινότητα και την ιστορία καθώς μεγαλώνουν, οι περιοχές αυτές χτίζονται εξ ολοκλήρου από το μηδέν και κατοικούνται μόνο μετά την ολοκλήρωσή τους.

Δείτε Επίσης!
Με την πρώτη ματιά νομίζεις ότι πρόκειται για ένα απλό και συνηθισμένο μπολ σαν αυτά
Υπέροχες φωτογραφίες από πιγκουίνους χωρίς κεφάλι, έναν πεινασμένο σκίουρο κολλημένο σε μια ταΐστρα πτηνών και
Το Chew Jetty είναι μια γειτονιά χτισμένη πάνω σε ξύλινους πασσάλους και βρίσκεται στις ακτές
Οι Ιλλουμινάτι (λατινικά: Illuminati, κυριολεκτικά: Πεφωτισμένοι) ήταν μέλη μυστικών εταιρειών, τα οποία ισχυρίζονταν ότι φωτίζονταν άμεσα από το Θεό, χωρίς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here