Αθλητικά

Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης εξασφάλισε μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε – Το χάλκινο θα διεκδικήσει η Τζωρτζίνα Ξένου

Η Ελλάδα πανηγυρίζει σημαντικές επιτυχίες και στο 59ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε στο Ζαντάρ της Κροατίας, καθώς ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης εξασφάλισε ήδη ένα μετάλλιο και η Τζωρτζίνα Ξένου θα “παλέψει” για ένα δεύτερο.

Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας -84κ Kumite του καράτε και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Τζωρτζίνα Ξένου ηττήθηκε στα ημιτελικά της κατηγορίας των Κάτα, αλλά θα έχει νέα μεγάλη ευκαιρία για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του αγωνίσματός της.

Η ενημέρωση από την Ομοσπονδία του καράτε

Το πρώτο της μετάλλιο πανηγυρίζει η Ελλάδα στο 59ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών Γυναικών, καθώς ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας -84κ Kumite. Παράλληλα, το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει η Τζωρτζίνα Ξένου στον «μικρό» τελικό των Κάτα.

Στη σάλα «Κρέζιμιρ Τσόσιτς» του Ζαντάρ διαδραματίστηκε ένα από τα μεγαλύτερα θρίλερ στα χρονικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Στον ημιτελικό της κατηγορίας -84κ. ο Κροάτης Ιβάν Κβέζιτς, παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος πέντε ευρωπαϊκών μεταλλίων, «υποδέχτηκε» ενώπιον του κοινού του τον Μαστρογιάννη. Τρία δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Κβέζιτς κέρδισε τρεις πόντους, έκανε το σκορ 6-3 και έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην εξέδρα, καθώς η πρόκριση στον τελικό έμοιαζε βέβαιη. Όμως, στην εκπνοή και συγκεκριμένα στα δύο δέκατα του δευτερολέπτου, ο Μαστρογιάννης με εκπληκτικό ιπόν ισοφάρισε 6-6 και πήρε την νίκη με σενσού (είχε κερδίσει πόντο πρώτος)!

Έτσι, ο πρωταθλητής της Δόξας Γαλατσίου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο το Σάββατο (περίπου στις 13:30 ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο τον Ολλανδό Τίμερμανς. Για να φτάσει μέχρι εκεί, είχε κερδίσει το pool του, επικρατώντας κατά σειρά του Λετονού Σαντίκοφς, του Κοσοβάρου Αϊντάρι και του Ισπανού Μολίνα, πριν διασταυρωθεί με τον Κροάτη πρωταθλητή, μεγάλο φαβορί της κατηγορίας και Νο6 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Νωρίτερα, η Τζωρτζίνα Ξένου του ΑΣ Οδυσσέα είχε βάλει πλώρη για μια πολύ μεγάλη διάκριση, στην απαιτητική και ανοιχτή κατηγορία των Κάτα. Με εντυπωσιακές εμφανίσεις στον α΄ (38.00 βαθμοί) και τον β΄ γύρο (38.70 βαθμοί) διεκδίκησε την πρόκριση στον τελικό με αντίπαλο την Ντιλάρα Μποζάν (Τουρκία), την κορυφαία Ευρωπαία στα κάτα με 9 ευρωπαϊκά μετάλλια στο ατομικό. Η Ξένου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες (39.00 β., έναντι 39.20 β.) και έτσι το Σάββατο (16:30 ώρα Ελλάδας) θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο τη Γιασμίν Γιούτνερ (Γερμανία).

Επίσης, στη σημερινή πρώτη ημέρα των αγώνων, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς και πραγματοποίησαν αξιόλογες εμφανίσεις η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου (-61κ.), η Σταυρούλα Ωραιοπούλου (-68κ.), ο Θάνος Νικόπουλος (+84κ.) και ο Βαγγέλης Σερεμετάκης (-75κ.).

Αύριο (Πέμπτη) ρίχνεται στη «μάχη» των -60κ. ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Στέφανος Ξένος, ενώ αγωνίζονται επίσης ο Λάμπρος Μαρκεσίνης (Κάτα), ο Γιώργος Μπαλιώτης (-67κ.), η Στελίνα Τζίλια (-50κ.) και η Μαρία Στόλη (-55κ.)

To άρθρο Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης εξασφάλισε μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε – Το χάλκινο θα διεκδικήσει η Τζωρτζίνα Ξένου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button